четвъртък, 28 октомври 2010 г.

Джиджи- папа


Продукти:
6 филии сух хляб
2-3 с.л. прясно мляко
2 яйца
1 ч.л. захар
щипка сол
олио за пържене

1. В дълбока чиния разбийте яйцата. Добавете прясното мляко, щипка сол и 1 ч.л. захар. Ако желаете, може да добавите и прахче ванилия. Разбийте всичко хубаво.
2. Потопете филийките съвсем за кратко в яйчената смес и ги изпържете в предварително загрятото олио до златисто.
3. Поднесете ги топли с мед, любимото си сладко или просто поръсени с пудра захар.




2 коментара:

  1. Анонимен6 май 2014 г., 8:34

    Най-после тук, в този блог, намерих всички представени рецепти, които харесвам! А това, което навсякъде наричат просто пържени филийки, тук е наименовано с истинското му име - Джиджи-папа! Благодаря Ви Ели! Аз съм родена и отраснала в Шумен и всички Ваши рецепти толкова много съвпадат с готвеното от родителите ми у дома! :) След като успея да изчета всички представени, ще продължа да следа с интерес Вашия блог!
    Поздрави, Валя.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря много за вниманието! Радвам се, че Ви допада и Ви е полезна моята кухня.

      Изтриване