вторник, 5 октомври 2010 г.

Тиганички със сирене

 
Posted by Picasa

Продукти:
150 г брашно
1 ч.ч. натрошено бяло саламурено сирене
3 яйца
1/4 ч.л. сода бикарбонат


1. Стрийте сиренето до гладка каша. АОко е необходимо, добавете лъжица кисело мляко. Добавете содата.
2. Прибавете постепенно разбитите яйца и малко по-малко от брашното. Бъркайте докато се получи гладка каша.
3. Загрейте в тиган парченце краве масло и малко олио. Гребете от кашата и сипвайте по една лъжица от нея в тигана.
4. Щом се изпържат от едната страна тиганичките, ги обърнете и от другата.
5. Сервирайте ги посипани с пудра захар или поляти с мед.

Няма коментари:

Публикуване на коментар