събота, 9 октомври 2010 г.

Лимончело

 
Posted by Picasa
Продукти:

8-10 добре узрели лимона
1 л ракия без допълнителен аромат или водка
3 ч.ч.(700 гр.)захар
3 1/2 ч.ч.(875 мл.)вода

1. Измийте лимоните много добре с гореща вода. Подсушете ги напълно.
2. С картофобелачка обелете кората внимателно, без да засягате бялата част. Може и да ги настържете. Поставете коричките в буркан, залейте ги с алкохола - да ги покрие напълно.
3. Затворете плътно и поставете на тъмно, хладно място най-малко за 30 дни, като разклащате всеки ден.
4. Смесете захарта и водата в тенджера. Оставете да заври и разбърквайте до пълното разтваряне на захарта. След това оставете за ври 10-на минути на слаб огън, докато сиропът се посгъсти. Свалете сместа от огъня и я охладете напълно.
5. Прибавете към така направената гъста течност заготовката от лимонови кори и алкохол. Оставете да престои отново 30 дни.
6. Прецедете през филтър или 2-3 пласта тензух. Налейте ликьора в бутилки и го охладете във фризера. Сервира се леденостуден.
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар