сряда, 13 октомври 2010 г.

Печено пиле с картофи


Продукти:
4 порционни парчета пиле
600 г картофи
1 ч.ч. пилешки бульон
30 г краве масло
1 с.л. олио
сол
черен пипер

1. Обелете и измийте картофите. Нарежете ги на резени.
2. Разтопете в тиган маслото и олиото. Запържете леко от всички страни парчетата пиле.
3. Поставете пилето в тавичка. Разпределете около него картофите. Изсипете бульона в тигана и оберете останалото масло. Залейте пилето с бульона. Посолете със сол и черен пипер.
4. Загрейте фурната на 180 С. Покрийте тавичката с пилето с фолио и печете 30-40 минути. Махнете фолиото и запечете.


Ако пилето е домашно, може да намалите количеството на маслото.



  


 



Няма коментари:

Публикуване на коментар