понеделник, 25 октомври 2010 г.

Ръжени хлебчета

 
Posted by Picasa
Продукти:

300 мл вода
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л. зехтин
500 г ръжено брашно
1/2 пак. суха мая

1. Пресейте брашното. Направете в него кладенче и добавете другите продукти.
2. Замесете меко тесто. Оставете го на топло да втаса 1 час.
3. Премесете го отново, разделете на топчета и направете малки питки.
4. Подредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене и ги оставете още веднъж да втасат.
5. С остър нож направете разрез върху всяка питка. Намажете ги с топла вода.
6. Печете в предварително загрята на 200 С фурна със съд с вода на дъното.
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар