сряда, 6 октомври 2010 г.
Баница дрипава циганка
Продукти:
250 мл. вода
1 яйце
1 с.л. оцет
1 с.л. олио
1 ч.л. сол
500 г брашно
3/4 ч.ч. масло или свинска мас
200 г сирене за плънката
1 яйце за поливката
1. Замесете не много твърдо тесто. Разделете го на 16 топки. Наредете ги на една памучна кърпа, завийте ги и ги оставете да "починат" за около половин час.
2. Разтопете мазнината.
3. Намажете тавичка с краве масло или свинска мас, в никакъв случай олио, защото от него листа се пързаля.
4. Потопете топче в мазнината и го разтеглете с ръце до големина на тавичката. Сложете го в тавата. Отгоре разтеглете по същия начин втори лист. Ако се скъса някой лист - не се притеснявайте.
5. Постъпете така и с другите топчета. На всеки 2 листа, ръсете малко мазнина и натрошено сирене.
6. След последните два листа, нарежете баницата на парчета и я залейте с яйцето, разбито в останалата в чашата мазнина.
7. Печете в предварително загрята фурна на 200 С за около 20-30 минути. Извадете баницата и гореща я напръскайте с вода и покрийте с кърпа за да се задуши.
8. Поднесете полята с мед.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар