Докато се разхождах из градината на лозе, видях, че тиквичките са нацъфтели.
Те вече няма да завържат и се сетих за едно ястие, което наскоро бях гледала в предаване на Валери Нешов. Нямам крокмач, но затова пък имам катък. Не бях яла до сега цвят от тиквички. Оказа се много интересно.
Продукти:
8 цвята от тиквичка
2 с.л. катък
3-4 пресни ореха
2 скл. чесън
копър
черен пипер
1 с.л. зехтин
1. Почистете ореховите ядки и ги нарежете на едро. Нарежете чесъна на ситно.
2. Размесете катъка с ореховите ядки и чесъна, поръсете с копър и черен пипер. Ако е необходимо, добавете малко течна сметана или кисело мляко. Напълнете с този пастет цветовете от тиквичка.
3. Загрейте зехтина в тиган. Леко запържете цветовете.
Опитайте.
ооо...страхотно...на един гръцки остров хапнах цветове от тиквичка, но пълнени с ориз...божествено...
ОтговорИзтриване