вторник, 5 октомври 2010 г.
Еклери с картофи
Продукти:
120 г брашно
200 мл. вода
50 гр. олио
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. захар
4 яйца
голям картоф, сварен и намачкан
парче топено сирене
черен пипер
1. Сложете водата, маслото, захарта и солта в малка тенджера. Загрейте докато водата заври и маслото се стопи.
2. Изсипете цялото брашно.
3. Дръпнете тенджерата от котлона и започнете да бъркате енергично с дървена лъжица докато сместа стане гъста и гладка и започне да се отделя от съда.
4. Оставете да изстине.
5. Когато брашнената смес се охлади до температура " да търпи пръста" , започнете да прибавяте яйцата едно по едно като бъркате енергично ( може да ползвате миксер). Изчаквайте тестото да поеме напълно предното яйце, преди да сложите следващото.
6. Полученото тесто трябва да е много меко и лепкаво. Трябва да пада свободно от лъжицата, но да не тече. Ако стане много гъсто, сложете още съвсем мъничко яйце.
7. Добавете топеното сирене, черния пипер и картофа. Разбъркайте.
8. С малка лъжичка сипвайте от сместа в тава, покрита с хартия за печене.
Печете в предварително загрята фурна на 180 С докато се зачервят леко еклерите.
9. Може да ги сервирате като гарнитура към печено месо със сос.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар