събота, 9 октомври 2010 г.

Ризото с риба

 
Posted by Picasa
Продукти:

300 г филе от риба
1 ч.ч. ориз
4 ч.ч. бульон (рибен или зеленчуков)
30 г краве масло
1 с.л. зехтин
50 мл готварска сметана
50 г топено сирене или пармезан
сол
черен пипер
50 г маслини
кората на половин лимон

1. Сварете рибното филе, или го запечете на грил (може да използвате и риба, останала от вечеря). Измийте и подсушете ориза.
2. В тенджера разтопете кравето масло и зехтина. Добавете ориза и го запържете малко. Залейте го с бульона и го оставете да поври 10-15 мин.
3. Добавете топеното сирене и сметаната, подправете със сол и черен пипер. Прибавете рибата, маслините и настърганата лимонова кора. Дръпнете го от огъня. Разбъркайте и го оставете няколко минути захлюпен, за да поеме течността.
4. Сервирайте с обич.
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар