Продукти:
2 бр. свински джолан -общо около 1,500 кг
10 малки лукчета
1 глава чесън
2 моркова
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. горчица
1 ч.ч. червено вино
1. Почистете зеленчуците. Нарежете морковите на по-големи парчета.
2. Смесете малко от виното, черния и червения пипер и горчицата. Омажете джоланите хубаво със сместа и ги оставете да се мариноват.
3. Сложете в тавичка джоланите, наредете около тях целите лукчета, склидките чесън и парчетата моркови. Залейте с останалото вино. Покрийте с алуминиево фолио.
4. Печете на 180 С за около 2-3 часа. Познава се, че месото е готово, като лесно пада от коста. Махнете фолиото и запечете месото.
Няма коментари:
Публикуване на коментар