Продукти:
за блата:
5 яйца
5 с.л. брашно
5 с.л. захар
1 с.л. какао
крем:
3 жълтъка
500 мл прясно мляко
3 с.л. захар
2 с.л. брашно
ванилия
шам:
3 белтъка
3 с.л. захар
3 с.л. сладко от вишни
1. Застелете тавичка с хартия за печене. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Пресейте брашното и какаото в дълбока чиния. Сложете белтъците в суха купа и ги разбийте с миксер до твърд сняг.
Спрете миксера и прибавете малко по малко брашното и какаото като разбърквате внимателно с шпатула.
Изсипете тестото в тавата и печете за няколко минути в предварително загрята на 180 С фурна.
Щом се зачерви, извадете блата, обърнете го върху кърпа, отделете хартията и го навийте веднага на руло.
2. Започнете с направата на крема. Размийте брашното и жълтъците в малко от студеното мляко.
Варете крема докато се сгъсти. Оставете го да изстине.
3. Пригответе шама от белтъци. Разбийте белтъците на твърд сняг. Прибавете на три пъти захарта, като продължавате да разбивате. Загрейте сладкото докато заври. Изсипете на тънка струйка сгорещеното сладко в белтъците и разбъркайте.
Охладете го в хладилника.
5. Сервирайте с любов.
Здравейте, Емилия! Бихте ли посочили какво е количеството на прясното мляко за направата на крема в тази рецепта!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви за чудесните рецепти, практичните съвети и снимки на етапите от приготвянето на вкусотиите!
Много се извинявам! Поправих се веднага и много благодаря, че ми обърнахте внимание!
Изтриване