петък, 26 ноември 2010 г.

Картофена яхния

 
Posted by Picasa
Продукти:

1 кг картофи
2 глави лук
2 моркова
1 домат
матданоз
сол
черен пипер
червен пипер
щипка лют пипер
2 с.л. олио
1 ч.л. брашно

1. Почистете лука и го нарежете на ситно. Обелете картофите и ги нарежете на едри парчета.
2. Загрейте в тенджера 1 с.л. олио. Сипете лука и го задушете да омекне. Добавете морковите, малко след това и картофите. Долейте вода, посолете и оставете зеленчуците да се сварят.
3. В отделен съд загрейте останалото олио и запържете брашното. Дръпнете от котлона и добавете малко от водата, в която врат зеленчуците. Разбърквайте да не стане на бучки. Добавете настърганите домати и червения пипер.
4. Върнете брашняната смес в тенджерата при картофите. Варете още малко докато се сгъсти яхнията. Подправете с черен пипер и малко ситно нарязан магданоз.
 
Posted by Picasa

3 коментара:

  1. Здравейте Емилия прехвърлих целия гугъл и вашата рецепта ми допадна най-много.Благодоря за добре описания начин за сготвяне на картофената яхния.С почит и уважение Алекс В. Търново.

    ОтговорИзтриване
  2. не мога да се стърпя токущо свалих картофената яхния от печката ама стана ли просто прекрасно-нямам думи,голяма работа-стана чудо без да искам в магданоза имало и стръкчета джоджен -божествено.Алекс

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря много за коментара! Радвам се, че Ви е харесала манджичката. Да Ви е вкусно!

      Изтриване