петък, 12 ноември 2010 г.

Мъстакулки

Продукти:

орехи
гореща мъстница (шара, пресен гроздов сок)

1. Изберете едри и цели орехови ядки. Нанижете ги на конец.

 
Posted by Picasa

2. Докато варите шарата потапяйте наниза с орехи. Оставете го да се отцеди и засъхне.
3. След известно време пак потопете орехите във вряща шара.

 
Posted by Picasa

Така върху орехите се наслоява пласт от засъхнала шара. Когато е готово, издърпайте конеца и разрежете мъстакулките на парчета.

Това е един страхотен десерт от стари времена. За съжаление тази година нямахме добър гроздобер и нямаше възможност да се направят хубави мъстакулки. Но ако Бог е с нас, следващата година ще станат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар