събота, 13 ноември 2010 г.

Десерт с круши

Това е рецепта за много фин сладкиш от тетрадката на маминка Милка. Успешно може да бъде приготвен и с ябълки.
 
Posted by Picasa

Продукти:

за пандишпана:
3 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
3 с.л. захар
3 с.л. брашно

за плънката:
1 500 г круши
1 с.л. канела
1 щипка карамфил
1 щипка джинджифил
1 с.л. мед
2 с.л. лимончело (или ром)

за глазурата:
3 белтъка
3 с.л. захар
1 ч.ч. орехи, едро натрошени

1. Включете фурната да загрява на 180 С.
2. Обелете и почистете крушите. Нарежете ги на парченца, залейте ги с ликьора и ги оставете на тих огън да се задушават.
 
Posted by Picasa
3. Пригответе пандишпана. Разбийте на сняг белтъците. Прибавете захарта на три пъти, като продължавате да разбивате. Добавете един по един жълтъците. Изключете миксера и разбъркайте брашното бавно с дървена лъжица или шпатула.
4. Изсипете тестото в предварително намазана и поръсена с брашно тавичка и печете до леко порозовяване.
5. Щом изври течността на крушите, добавете меда, канелата, карамфила и джинджифила. Разбъркайте и още горещо изсипете върху опечената пандишпанова кора.
 
Posted by Picasa
6. За глазурата, разбийте на сняг белтъците. Добавете захарта на три пъти.
7. Намалете фурната на 100 С. Разпределете белтъците върху сладкиша, поръсете с орехи
 
Posted by Picasa
и запечете отново за кратко.
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар