петък, 26 ноември 2010 г.

Печено пиле с лимон и риган

Продукти:

1 цяло пиле
1 лимон
100 г краве масло, размекнато на стайна температура
сол
черен пипер
2-3 скл.чесън
пресен риган

1. Смесете маслото със сол, черен и червен пипер и ситно настърганата кора от лимона. Ако пилето ви е домашно и по-мазничко, не ви е нужно толкова маслото. Сложете малко, просто за вкус. Омажете пилето от всички страни, включително и в кухината.
2. Загрейте голям тиган. Сложете пилето и го запържете леко от всички страни - да хване хубава коричка.
3. Сложете пилето в тавичка за печене. Набодете лимона с острието на ножа на няколко места. Пъхнете го в кухината, заедно със склидките чесън и стръкчета риган.
 
Posted by Picasa
4. Печете го в загрята на 200 С фурна около 1 час. Извадете го. Намачкайте опечените склидки чесън и ги втрийте в пилето. Изстискайте лимона и полейте сока върху месото. Ако е необходимо, запечете още малко. Оставете пилето да почине 10 минути и сервирайте.
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар