Продукти:
за тестото:
250 мл прясно мляко
1 яйце
1 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
500 г брашно
1/2 пак. мая за хляб
за поливката:
100 г масло
1/2 ч.ч. галета
1 ч.л. сол
1. Смесете продуктите и омесете меко тесто. Оставете го да втаса на топло за един час.
2. Разтопете маслото. Намажете тавичка с част от него. Разделете тестото на късове с големината на орех. С намаслени ръце оформяйте топчета и ги редете в тавата. Оставете да втасат още около час.
3. Затоплете леко маслото и полейте милинките. Смесете галетата и солта и ги поръсете с тази смес.
4. Печете в предварително загрята на 200 С фурна за 30-40 минути. Извадете ги, оставете да се охладят малко и ги сервирайте на любимите хора.
Много сполучлива рецепта.
ОтговорИзтриване