петък, 26 ноември 2010 г.

Салата с краставици и миди

 
Posted by Picasa

Продукти:

2 краставици
200 г миди
1/2 ч.ч. бяло вино
1 глава червен лук
копър
1/2 ч.л. сол
1/2 с.л. лимонов сок
2 с.л. зехтин
1/2 ч.л. горчица

1. Залейте мидите с виното и ги оставете на котлона докато течността се изпари. Оставете ги да изстинат.
2. Обелете краставиците и ги нарежете на парчета.
3. Почистете лука и го нарежете на полумесеци. Нарежете на ситно копъра.
4. Пригответе си винегрет от 1/2 ч.л. сол, 1/2 ч.л. горчица, 1/2 с.л. лимонов сок и 2-3 с.л. зехтин.
5. Смесете всички продукти и ги залейте със соса.
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар