Продукти:
1 агнешко бутче
2 ч.ч. ориз
6 ч.ч.вода или зеленчуков бульон
400 г гъби
1 връзка зелен лук
100 г краве масло
сол
черен пипер
червен пипер
риган
мащерка
розмарин
магданоз
1. Измийте добре месото. Натрийте го със сол, черен и червен пипер и го оставете да престои няколко часа.
2. Почистете лука и го нарежете на ситно. Разтопете част от маслото в тиган и задушете в него лука. Добавете ориза и пържете докато си промени цвета. Залейте го с бульона и го подправете със сол и черен пипер.
3. Нарежете гъбите на филийки, а билките на ситно.
4. В тава сложете бутчето, от едната му страна сипете ориза, а от другата - гъбите. Поръсете с билките и останалото масло на парченца.
5. Покрийте тавата с фолио и печете 3-4 часа в загрята на 180 С фурна.
Сервирайте на семейството и приятелите си.
Няма коментари:
Публикуване на коментар