сряда, 17 ноември 2010 г.

Тарта с круши

 
Posted by Picasa
Продукти:
125 г студено краве масло
150 г брашно
3 с.л. студена вода
1 с.л. захар
1 щипка сол

за плънката:
500г круши
2 с.л. захар
1.с.л. масло
печени бадеми

1. Належете маслото на малки кубчета и го сложете във фризера за 15-20 минути.

 
Posted by Picasa

2. Смесете в домакински робот брашното, захарта и солта. Добавете маслото и миксирайте леко на няколко пъти сместа да стане на трохи с размерите на грахово зърно.
3. Съберете ги на топка тесто. Ако е необходимо добавяйте по 1 супена лъжица много студена вода. Не месете тестото, за да не стане жилаво. Приберете го в хладилник за 1 час.
4. Почистете крушите, обелете ги и ги нарежете на пърченца. Карамелизирайте 2 с.л. захар с 1 с.л. масло. Добавете крушите и разбъркайте.
 
Posted by Picasa
5. Извадете тестото от хладилника и го разточете на тънка кора върху хартия за печене.
6. Изсипете плънката върху кората и загърнете краищата.
 
Posted by Picasa

7. Печете в предварително загрята фурна на 180 С.
8. Поръсете с печени бадеми и пудра захар по желание и поднесете с любов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар