събота, 27 ноември 2010 г.

Наденички

 
Posted by Picasa

Продукти:

за 1 кг смляно месо (60% телешко, 40% свинско)
22 г сол
7 г кимион
6 г червен пипер
6 г черен пипер
3 г бахар
1/2 стрък праз
1-2 г лют червен пипер (по желание)
черва (за 1 кг месо - около 1 метър черва)

1. Смелете месото. Нарежете на ситно праза, или го смелете заедно с месото.
2. Червата обикновено се продават на връзки осолени. Разплетете ги и ги нарежете на дължина от 30 см. Накиснете ги за една нощ в студена вода. Измийте ги добре.
3. Омесете добре месото с подправките. Оставете го да престои 12 часа на студено и го омесете втори път.
4. Нанижете едно черво на фунийката. Завържете го от единия край. Започнете да пълните стегнато, като внимавате да не се сцепи червото.
 
Posted by Picasa
По средата осучете.
 
Posted by Picasa
5. Щом се напълни наденичката, завържете и другия край с конец. Надупчете с игла на няколко места, за да има от къде да излиза въздуха.
 
Posted by Picasa
6. Закачете наденичките на проветриво място да съхнат.
7. Всеки ден ги разточвайте с дебела точилка за да се сплескат и да им излезе въздуха.
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар