събота, 27 ноември 2010 г.
Наденички
Продукти:
за 1 кг смляно месо (60% телешко, 40% свинско)
22 г сол
7 г кимион
6 г червен пипер
6 г черен пипер
3 г бахар
1/2 стрък праз
1-2 г лют червен пипер (по желание)
черва (за 1 кг месо - около 1 метър черва)
1. Смелете месото. Нарежете на ситно праза, или го смелете заедно с месото.
2. Червата обикновено се продават на връзки осолени. Разплетете ги и ги нарежете на дължина от 30 см. Накиснете ги за една нощ в студена вода. Измийте ги добре.
3. Омесете добре месото с подправките. Оставете го да престои 12 часа на студено и го омесете втори път.
4. Нанижете едно черво на фунийката. Завържете го от единия край. Започнете да пълните стегнато, като внимавате да не се сцепи червото.
По средата осучете.
5. Щом се напълни наденичката, завържете и другия край с конец. Надупчете с игла на няколко места, за да има от къде да излиза въздуха.
6. Закачете наденичките на проветриво място да съхнат.
7. Всеки ден ги разточвайте с дебела точилка за да се сплескат и да им излезе въздуха.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар