Продукти:
1 кг месо от диво прасе
1 ч.ч. вино
сол
черен пипер на зърна
червен пипер
дафинов лист
пръчка канела
3-4 зърна карамфил
марината:
1/2 ч.ч. вино
1-2 с.л. оцет
1 глава лук
зърна черен пипер
зърна бахар
дафинов лист
вода
1. Смесете продуктите за маринатата и ги кипнете. Оставете сместа да изстине напълно.
2. Залейте месото с маринатата. Ако е необходимо долейте още вода за да го покрие напълно. Оставете го да се кисне за една нощ.
3. Извадете месото. Измийте го и го нарежете на малки парченца.
4. Сложете месото в тенджера на котлона. Започнете да го запържвате в собствения му сос докато добио от всички страни златиста коричка.
Добавете подправките и виното и оставете на слаб огън да се задушава в продължение на 2 часа. От време на време разбърквайте и ако е необходимо, долейте вода.
5. Сервирайте с гарнитура от картофено пюре, задушени картофи или ориз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар