Продукти:
1 ч.ч. ориз
1 литър бульон
1/2 ч.ч. бяло вино
1 с.л. зехтин
1/2 глава лук
1 склидка чесън
сол
черен пипер
1 с.л. краве масло
1 с.л. нарязан на ситно магданоз
кората на половин лимон
200 г скариди
1. Нарежете на ситно чесъна и лука.
Загрейте зехтина в дълбок тиган. Добавете лука и чесъна и ги задушете. Прибавете виното и го оставете да се изпари.
2. Изсипете ориза при лука и го запържете докато стане като "стъклен". Залейте го с бульона, подправете със сол и черен пипер и го оставете на тих огън да се задуши.
4. Щом оризът омекне, прибавете маслото, скаридите и настърганата лимонова кора. Варете още малко да се разтопи маслото. Поръсете със ситно нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар