петък, 26 ноември 2010 г.

Постно сладко с ябълки и круши

Още един много вкусен сладкиш от тетрадката на маминка. Подходящ е както за коледните пости, така и за диабетици.

 
Posted by Picasa

Продукти:

1 ч.ч. олио (може и смес с краве масло)
1 ч.ч. вода (или прясно мляко)
1/2 ч.л. сода за хляб
3 ч.ч. брашно (бяло или пълнозърнесто)

за плънката:
1 кг ябълки или круши
4 с.л. захар (1 ч.л. подсладител за диабетици)
1 ч.л. канела

1. Намажете с мазнина тавичка.
2. Смесете содата и водата да шупне. Добавете брашното и олиото да стане много меко тесто.
3. Почистете ябълките, обелете ги и ги настържете. Смесете ги с подсладителя и канелата.
4. Разделете тестото на две. Разточете половината на лист с големината на тавичката и го разстелете в нея.
5. Разпределете плънката върху тестото. Разточете втората половина и го наложете върху ябълките.
6. Печете в предварително загрята на 200 С фурна.
7. Поднесете поръсен с пудра захар по желание.
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар