петък, 26 ноември 2010 г.

Сладко от зелени смокини и портокалови корички за диабетици

Когато децата ядат портокали, ги карам преди да ги обелят, да изрежат коричката с белачка за картофи. Така събирам голямо количество корички. Те са много ароматна подправка за всякакви сладкиши. А смокинята, която измръзна през зимата, чак сега завърза няколко смокини. Повод да направя на татко сладко.

 
Posted by Picasa

Продукти:


7-8 зелени смокини
кората на 4 портокала
на върха на ножа син камък
8 ч.л. подсладител
1 пак 2+1 на Д-р Йоткер

1. Изрежете дръжките на смокините. Нарежете портокаловите корички на парченца.
2. В тенджера залейте смокините със студена вода, в която сложете синия камък.(син камък се слага само в първата вода) Сложете на котлона да заври за 4-5 минути. Излейте водата и сложете нова. Варете отново 5 минути. Излейте водата.
3. Към смокините прибавете и портокаловите корички. Залейте отново с вода и варете 5 минути. Сменете водата. Постъпете така още 3 пъти.
4. Залейте смокините и портокаловите корички с 700 мл чиста вода. Добавете пакетчето на Д-р Йоткер и подсладителя. Разбъркайте добре. Сложете сместа на котлона да заври и варете 5 минути като бъркате непрекъснато. Разпределете сладкото веднага в горещи и сухи бурканчета и ги обърнете. Оставете ги да изстинат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар