Продукти:
1 ч.ч. ориз
3 ч.ч. бульон (по избор-гъбен, зеленчуков или месен)
1/2 глава лук
1 склидка чесън
1 с.л. зехтин
100 г кашкавал
1 яйце
риган
магданоз
сол
черен пипер
за панировката:
брашно
2-3 яйца
галета
олио да пържене
1. Почистете лука и чесъна и ги нарежете на ситно. Загрейте в тиган зехтина и ги запържете в него. Добавете ориза и бъркайте докато стане като стъклен.
2. Добавете бульона, подправете със сол, черен пипер, риган и магданоз и оставете оризът да се задушава, докато поеме всичката течност. Дръпнете го на страна да изстине напълно.
3. Настържете кашкавала и заедно с яйцето го прибавете към сварения ориз. Омесете го добре.
4. Разбийте в съд яйцата за панировката. Сложете брашно и галета в две отделни чинии.
5. Оформете от ориза крокети и ги потопете последователно в брашното, яйцата и галетата и ги изпържете обилно в масло.
6. Поднесете с любов.
Няма коментари:
Публикуване на коментар