петък, 26 ноември 2010 г.

Пилешки шницели с лимон

 
Posted by Picasa
Продукти:
400 г пишешко филе
1/2 лимон
1 с.л. зехтин
1 яйце
1 с.л. брашно
1 ч.ч. бульон (пилешки или зеленчуков)

1. Разрежете пилешките гърди на половина. Начукайте ги между два пласта найлоново фолио на тънки шницели.
 
Posted by Picasa
Овкусете ги със сол и черен пипер.
2. В отделни чинии си пригответе брашното и разбитото яйце.
3. Потопете филетата леко в брашно, изтупайте ги добре
 
Posted by Picasa
и ги потопете в разбитото яйце.
 
Posted by Picasa
4. Загрейте зехтина в тиган. Изпържете пилешките филета и ги извадете.
 
Posted by Picasa
5. Нарежете лимона на резени. Сложете го в тигана от пилето и го запържете леко от двете страни.
 
Posted by Picasa
Долейте чаша бульон и оставете соса да се сгъсти.
6. Сервирайте пилешките шницели поляти със соса и резенчета лимон.
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар