Продукти:
400 г пишешко филе
1/2 лимон
1 с.л. зехтин
1 яйце
1 с.л. брашно
1 ч.ч. бульон (пилешки или зеленчуков)
1. Разрежете пилешките гърди на половина. Начукайте ги между два пласта найлоново фолио на тънки шницели.
Овкусете ги със сол и черен пипер.
2. В отделни чинии си пригответе брашното и разбитото яйце.
3. Потопете филетата леко в брашно, изтупайте ги добре
и ги потопете в разбитото яйце.
4. Загрейте зехтина в тиган. Изпържете пилешките филета и ги извадете.
5. Нарежете лимона на резени. Сложете го в тигана от пилето и го запържете леко от двете страни.
Долейте чаша бульон и оставете соса да се сгъсти.
6. Сервирайте пилешките шницели поляти със соса и резенчета лимон.
Няма коментари:
Публикуване на коментар