петък, 26 ноември 2010 г.
Телешко с портокал
Продукти:
1 кг телешко от бута, оформено по държината на мускулните влакна
кората на 1 портокал
сока на 1 портокал
1 ч.л. мед
1 ч.л. соев сос
сол
черен пипер
2-3 с.л. олио
1. Почистете телешкото месо от ципите. Нарежете го на възможно най-тънки резени напречно на мускулните влакна.
2. Разбъркайте в съд подправките за маринатата. Добавете месото и го оставете да се маринова поне 2 часа.
3. Отцедете месото от маринатата, оваляйте филенцата съвсем леко в брашно и ги изпържете.
4. Изсипете в тигана соса от маринатата и го кипнете да се сгъсти. Прибавете бучка краве масло.
5. Сервирайте филенцата поляти със соса с гарнитура от салата и много любов.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар