петък, 26 ноември 2010 г.

Пиле с естрагон и чесън

 
Posted by Picasa
Продукти:

500-600 г пиле на парчета
1 склидка чесън
1 ч.л. естрагон
сока и кората на 1/2 лимон
1 ч.ч. вино
1 с.л. зехтин
сол
черен пипер

1. Счукайте чесъна с малко сол. В тавичката, в която ще печете пилето, смесете чесъна, естрагона, сока и ситно настърганата кора на лимона, сол, черен пипер и зехтин. Омажете хубаво парчетата пиле с тази смес и го оставете да се маринова.
2. Загрейте на котлона тефлонов тиган. Сложете парчетата пиле с кожата на долу и
го пържете до зачервяване. Обърнете го и от другата страна. Обръщайте с лопатка и внимавайте да не бодете месото, за да не изтекат соковете му.
 
Posted by Picasa
3. Сложете пилето в тавичката. Залейте тигана с чаша вино и оберете с него образуваната мазнина. Залейте сместа върху пилето.
4. Печете в загрята на 200 С фурна. По средата на печенето обърнете пилето да се зачерви и от другата страна.
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар