Продукти:
1 кг телешки шол
3-4 глави лук
4 дюли
1 настърган домат (или 1 с.л. доматено пюре)
1 с.л. брашно
1 с.л. захар
сол
черен пипер
червен пипер
2 с.л. краве масло
1. Почистете месото от ципите и го нарежете на парчета.
2. Загрейте 1 с.л. масло в тенджера. Запържете месото докато хване коричка. Залейте го със студена вода, посолете и го варете докато омекне.
3. Нарежете лука на ситно. Обелете дюлите, почистете ги от семките и ги нарежете на парченца.
4. В тенджера загрейте другата супена лъжица масло. Добавете лука и го пържете до златисто. Оваляйте дюлите в малко брашно и запържете и тях. Прибавете доматите.
5. Добавете месото, залейте с бульона от варенето му, подправете със сол, черен, червен пипер и захар и задушавайте на тих огън докато омекнат дюлите и соса се сгъсти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар