петък, 26 ноември 2010 г.

Талиолини със спанак и гъби

 
Posted by Picasa
Продукти:

за тестото:
2 големи яйца
200 г брашно
щипка сол
1 ч.л. зехтин

за соса:
400 г пресен спанак
200 г гъби
2-3 стръка пресен лук
2-3 склидки чесън
2 с.л. зехтин
100 г кашкавал.

1. Пресейте брашното на купчинка. Направете кладенче в средата. Сложете яйцата, солта и зехтина. С ръка започнете да смесвате съставките като загребвате по малко от брашното. Омесете твърдо тесто. Срязвайки тестото, то трябва да има малки мехурчете в средата. Това показва, че тестото е добре омесено. Покрийте го с кърпа и го оставете да си почине за половин час.
 
Posted by Picasa
2. Разделете тестото на две топки. Разточете всяка топка на тънка кора,
 
Posted by Picasa
посипете я с брашно и я навийте на руло. С остър нож нарежете ленти с дебелина 5 мм. Развиите ги и ги разрохкайте като ги вдигнете във въздуха и пуснете на масата няколко пъти.
 
Posted by Picasa
3. Почистете чесъна и го нарежете на тънки филийки. Почистете лука и го нарежете на ситно. Измийте спанака, отстранете дръжките и го сложете върху цедка за да се отцеди. Нарежете гъбите на филийки.
4. Възварете голяма тенджера с подсолена вода. Пуснете талиолините да се сварят. Не ги разварявайте. Нека останат леко сурови. Ще се доварят после в соса.
5. Загрейте в дълбок тиган зехтина. Добавете чесъна и го запържете. Прибавете гъбите. Щом се зачервят сложете зеления лук и спанака. Залейте с малко вода от талиолините.
6. Добавете талиолините към соса и ги оставете да се доварят. Подправете със сол и черен пипер.
7. Щом пастата е напълно готова, дръпнете от огъня и добавете настъргания кашкавал.
8. Поднесете с много обич.
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар