сряда, 30 май 2012 г.

Фритата с овче сирене, кашкавал и маслини




Продукти:

6 яйца
2 с.л. течна сметана
2 с.л. кисело мляко
2-3 стръка зелен лук
2 стръка зелен чесън
70 г овче сирене
70 г кашкавал
50 г черни маслини без костилки
сол
черен пипер
2 с.л. зехтин

Включете фурната на 200 С.
1. Нарежете лука и чесъна на ситно. Задушете ги до омекване в зехтина.


2. Разбийте добре яйцата, киселото мляко и сметаната. Посолете съвсем малко със сол и черен пипер.


3. Изсипете яйцата в тигана. Щом краищата на яйчената смес започнат да засъхват, дръпнете тигана от котлона. Поръсете с нарязаните на парченца маслини, кубчета сирене и кашкавал.


4. Запечете фритатата във фурната до зачервяване.


5. Сервирайте я със свежа салата.

 




4 коментара:

  1. Прекрасна идея за бързо ястие!

    ОтговорИзтриване
  2. Много вкусна е станала,Еми!И както винаги чудесно си показала как се прави!
    Тези дни ми липсваш!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Роси! Пак съм потънала в работа. Но все си мисля, че сякаш не е лошо скоро да се видим! Поздрави!

      Изтриване