Продукти:
500 г картофи
300 г едри гъби печурки
за плънката:
100 г кашкавал
100 г пушено пуешко филе
1 с.л. свежа мащерка
30 г краве масло
сол
черен пипер
1. Измийте картофите и ги сварете докато леко омекнат (да могат да се набождат с вилица или острието на нож), но да не се разварят. Разполовете ги на две. Издълбайте ги.
Измийте гъбите и ги почистете от пънчетата. Поръсете картофите и гъбите със сол и черен пипер.
2. Настържете кашкавала и вътрешността на картофите. Нарежете на ситно пуешкото филе и пънчетата на гъбите. Смесете всичко с нарязаната на ситно мащерка. Овкусете със сол и черен пипер.
3. Разпределете плънката в картофите и гъбите. Поставете върху всяка от тях парченце краве масло.
4. Печете ги в загрята на 200 С фурна за около 15 минути.
Много вкусно звучи, Еми, а и е лесно.
ОтговорИзтриванеПрегръдки и приятна нова седмица!
И двете лодчици са великолепни!И с картофче,и с гъбка ми харесва предложението ти,Еми!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, Вени и Роси! Хубави дни и на вас!
Изтриване