сряда, 16 май 2012 г.

Агнешка супа с магданоз



Продукти:

150 г агнешко месо, сварено
1 л агнешки бульон
1-2 с.л. краве масло
2-3 стръка зелен лук
1 връзка магданоз
1 ч.л. брашно
1 с.л. ориз
сол
черен пипер

за застройката:
1-2 с.л. кисело мляко
жълтък (по желание)

1. Нарежете на ситно лука и магданоза. Разтопете маслото в тенджерка. Запържете в него лука.


Добавете магданоза и също го запържете за малко.


2. Добавете брашното и оставете да се запържи за кратко. Залейте с агнешкия бульон. Прибавете месото, нарязано на ситно и ориза. Подправете със сол и черен пипер. Оставете супата да поври, докато ориза омекне.
3. Застройте супата с кисело мляко и жълтък или я сервирайте с лъжица кисело мляко във всяка порция.


4 коментара:

  1. Много вкусна изглежда! Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря! Вкусна е и точно за сезона. Хубава вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Наистина много подходяща за сезона. Не съм срещала такава рецепта и ще я пробвам:). Вкусно изглежда, Еми! Поздрави!

    ОтговорИзтриване