сряда, 16 май 2012 г.
Агнешка супа с магданоз
Продукти:
150 г агнешко месо, сварено
1 л агнешки бульон
1-2 с.л. краве масло
2-3 стръка зелен лук
1 връзка магданоз
1 ч.л. брашно
1 с.л. ориз
сол
черен пипер
за застройката:
1-2 с.л. кисело мляко
жълтък (по желание)
1. Нарежете на ситно лука и магданоза. Разтопете маслото в тенджерка. Запържете в него лука.
Добавете магданоза и също го запържете за малко.
2. Добавете брашното и оставете да се запържи за кратко. Залейте с агнешкия бульон. Прибавете месото, нарязано на ситно и ориза. Подправете със сол и черен пипер. Оставете супата да поври, докато ориза омекне.
3. Застройте супата с кисело мляко и жълтък или я сервирайте с лъжица кисело мляко във всяка порция.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много вкусна изглежда! Поздрави от мен!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Вкусна е и точно за сезона. Хубава вечер от мен!
ОтговорИзтриванеНаистина много подходяща за сезона. Не съм срещала такава рецепта и ще я пробвам:). Вкусно изглежда, Еми! Поздрави!
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихнат дени за теб!
Изтриване