сряда, 16 май 2012 г.

Вратни свински пържоли със сос „Велуте“ с горчица и "Пармезан"

източник: Бон Апети

Продукти:

4 вратни пържоли
сол
черен пипер
смлян кориандър
смлян кимион
чесън на прах
зехтин

за соса:
1 с.л. краве масло
1 с.л. брашно брашно
1 ч.ч. бульон
50 мл сметана за готвене
1 с.л. магданоз, ситно нарязан
сол
черен пипер
50 г настъргано сирене "Пармезан"
1/2 ч.л. горчица

1. Начукайте леко пържолите. Поръсете ги със сол, черен пипер, кориандър, кимион, чесън и малко зехтин. Оставете ги в хладилник за 1 час.


2. Запечете пържолите в загрят тиган или на скара.


3. Докато пържолите се пекат, разтопете в тенджерка маслото. Добавете брашното и бъркайте докато се разпени и започне да се запържва.


Разредете с бульона и сметаната и оставете соса да поври и се посгъсти. Бъркайте непрекъснато.
5. Разбъркайте в соса настъргания "Пармезан" и ситно нарязания магданоз.


Сервирайте върху пържолите.



5 коментара:

  1. ооо това е съвършеното ястие,мм взимам чинииката :)) изглежда толкова апетитно
    прегръдки и хубав ден

    ОтговорИзтриване
  2. ммммм,чак тук ухаят,Еми!Страхотно месно блюдо!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Отново мнохо хубави рецепти, Еми!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря много за вниманието! Хубав ден на всички!

    ОтговорИзтриване