петък, 4 май 2012 г.

Заешки филета на тиган с мед и мащерка



Продукти:

2 заешки филенца
сол
черен пипер
1 с.л. мед
1 ч.л. свежа мащерка
зехтин


1. Нарежете филетата на парчета с дебелина 2 см. Овкусете ги със сол, черен пипер, мащерка и малко зехтин и ги оставете да престят поне час.

2. Запържете месото до златисто в намазнен със зехтин тиган.

3. Загрейте меда леко в микровълнова за да се разтопи. Прехвърлете филенцата в тава и ги намажете с мед. Печете ги още 5–6 минути в загрята на 220 С фурна.


4. Поднесете заешкото полято с образувания сос и гарнитура от свежи зеленчуци.



3 коментара:

  1. Супер са филенцата!И така хубаво са се запекли,чуднички!

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасно е, Еми. Ястието ти събужда невероятен апетит. Много е съблазнително, просто неустоимо!

    Прегръдки и весели събота и неделя!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря, момичета! Хубави почивни дни и на вас!

    ОтговорИзтриване