четвъртък, 24 май 2012 г.

Вити питки с песто



Продукти:

300 мл топличка вода
1 с.л. зехтин
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
500 г брашно
10 г прясна мая

за плънката:
2 с.л. песто
2 с.л. зехтин

за намазване:
1 яйце
1 с.л. зехтин
1 с.л. вода




1. Замесете меко тесто (виж Как се прави тесто с мая). Завийте го и го оставете да втаса за около час на топло.
2. Смесете зехтина и пестото. Разделете тестото на 4 топки.
3. Разточете всяка топка на правоъгълник. Намажете три от тях със сместа с песто.


4. Подредете правоъгълниците един върху друг.


5. Нарежете листовете на тънки лентички.


6. Вземете няколко лентички и ги завийте.




7. Подредете получените питки в тава, покрита с хартия за печене. Оставете ги да втасат.
 

8. Разбийте яйцето с водата и зехтина. Намажете питките и ги печете в загрята на 200 С докато се зачервят.


 




4 коментара:

  1. Еми,чудесни питки!Интересна техника.Браво за прекрасната рецепта!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря! Ведър и усмихнат празник!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесни питки, Еми, много са апетитни!

    Прегръдки и приятна вечер от мен!

    ОтговорИзтриване