петък, 25 май 2012 г.
Кокосови целувки
Продукти:
5 белтъка
300 г пудра захар
150 г кокосови стърготини
1. Пресейте пудрата захар - за стане пухкава и без бучици. Разбийте белтъците на много твърд сняг.
2. Прибавете захарта на няколко пъти като не спирате да разбивате. Белтъците трябва да станат твърди, лъскави и с консистенция, подобна на прясно сирене.
3. Добавете кокосовите стърготини и разбъркайте внимателно с шпатула или дървена лъжица с въртеливо движение отдолу на горе.
4. В покрита с хартия тава оформете малки целувки. Може да ползвате две чаени лъжички или да ги шприцовате с пош.
5. Печете ги в загрята на 80 С фурна докато изсъхнат напълно. Ако започнат да променят цвета си и да порозовяват, намалете температурата. Когато са готови много лесно се отделят от тавата.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ехе, твоите са по-красиви, личи си майстора!Поздрави!
ОтговорИзтриванеКато гълъбчета са се сгушили в купата:))Прекрасни са ,Еми!
ОтговорИзтриванеПрекрасни! Майсторлък си е това!
ОтговорИзтриване