петък, 25 май 2012 г.

Кокосови целувки


Продукти:

5 белтъка
300 г пудра захар
150 г кокосови стърготини

1. Пресейте пудрата захар - за стане пухкава и без бучици. Разбийте белтъците на много твърд сняг.


2. Прибавете захарта на няколко пъти като не спирате да разбивате. Белтъците трябва да станат твърди, лъскави и с консистенция, подобна на прясно сирене.


3. Добавете кокосовите стърготини и разбъркайте внимателно с шпатула или дървена лъжица с въртеливо движение отдолу на горе.
4. В покрита с хартия тава оформете малки целувки. Може да ползвате две чаени лъжички или да ги шприцовате с пош.


5. Печете ги в загрята на 80 С фурна докато изсъхнат напълно. Ако започнат да променят цвета си и да порозовяват, намалете температурата. Когато са готови много лесно се отделят от тавата.












3 коментара: