петък, 18 май 2012 г.
Агнешко с бакла
Продукти:
500 г агнешко месо, сварено
2 с.л. зехтин
1 с.л. брашно
2 ч.ч. агнешки бульон
500 г бакла
3 стръка зелен лук
2-3 стръка зелен чесън
1 малко морковче
1/2 ч.ч. настъргани домати
магданоз
джоджен
копър
сол
черен пипер
червен пипер
лют червен пипер
1. Изчистете баклата, нарежете шушулките на две или три. Нарежете лука и чесъна на ситно. Запържете ги за кратко в зехтина.
Добавете месото също да се запържи за кратко.
Поръсете ги с брашното и също го запържете.
2. Добавете нарязаното много на ситно морковче, настърганите домати. Залейте с бульона.
3. Прибавете баклата и оставете да уври малко. Посолете със сол, червен пипер, черен пипер, лют червен пипер. Прибавете на ситно нарязаните магданоз, джоджен и копър.
4. Може да сервирате ястието с лъжица кисело мляко.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар