петък, 18 май 2012 г.

Агнешко с бакла



Продукти:

500 г агнешко месо, сварено
2 с.л. зехтин
1 с.л. брашно
2 ч.ч. агнешки бульон
500 г бакла
3 стръка зелен лук
2-3 стръка зелен чесън
1 малко морковче
1/2 ч.ч. настъргани домати
магданоз
джоджен
копър
сол
черен пипер
червен пипер
лют червен пипер


1. Изчистете баклата, нарежете шушулките на две или три. Нарежете лука и чесъна на ситно. Запържете ги за кратко в зехтина.


Добавете месото също да се запържи за кратко.


Поръсете ги с брашното и също го запържете.
2. Добавете нарязаното много на ситно морковче, настърганите домати. Залейте с бульона.


3. Прибавете баклата и оставете да уври малко. Посолете със сол, червен пипер, черен пипер, лют червен пипер. Прибавете на ситно нарязаните магданоз, джоджен и копър.
4. Може да сервирате ястието с лъжица кисело мляко.



Няма коментари:

Публикуване на коментар