Продукти:
1 ч.ч. прясно мляко
1 яйца
1/2 ч.ч. брашно
щипка сол
1 склидка счукан чесън
1 тиквичка
ситно нарязан копър
зехтин за пържене
1. Сложете яйцето, млякото, солта и брашното в кана-шейкър и разбивайте до получаването на гладка смес.
2. Добавете чесъна, копъра и настърганата тиквичка.
3. Загрейте тефлонов тиган. Намажете го с мъничко зехтин. Изсипете с черпак от палачинковата смес и я разстелете. Старайте се сместа да е разпределена равномерно и палачинките да стават възможно най-тънки и хрупкави.
4. Запържете палачинката от едната страна. Обърнете я и я опечете и от другата.
5. Сервирайте палачинките със сосчета по избор - със синьо сирене, тартар, млечно-чеснов и др. Може да ги намажете с пастет от крема сирене с чесън и копър и да ги навиете като рулца.
Много интересно предложение. Страхотно!
ОтговорИзтриванеА,ето какво ще вечеряме,супер рецепта,пък и една тиквичка ми се мъдри в хл-ка,благодаря за идеята,Еми!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Днес ги пробвах и станаха много, много вкусно - на всички се харесаха и даже не стигнаха! Единственото, което промених е, че ги пържих в олио вместо в зехтин (имам някакви мои си предубеждения...).
ОтговорИзтриване