вторник, 1 май 2012 г.

Гъбки



Когато бях малка, баща ми правеше това предястие за всеки по-голям празник или специални гости.

Продукти:

6 твърдо сварени яйца
6 домата

за гарниране:
майонеза
сос Тартар
зелен лук или рукола

1. Отрежете капачетата на доматите и ги издълбайте.



2. Изрежете яйцата от долния им край за да стоят изправени.


3. В чиния за сервиране сложете по желание ситно нарязан зелен лук, руколата или сос Тартар (в зависимост от сезона).
4. Подредете върху тях сварените яйца. Сложете върху всяко яйце по една "шапка" от домат. 
Направете точките на гъбите с майонеза с помощта на остър нож или дървена клечка.



 


2 коментара:

  1. Ейййй,опасна си!Гледай какви са красиви,браво,пак чудесна идея,Еми!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хем лесничко, хем ефектничко! Благодаря ти, Роси!

      Изтриване