сряда, 16 май 2012 г.

Пролетна супа с агнешко


Продукти:

350-400 г сварено агнешко месо
1 с.л. краве масло
1,5 литра агнешки бульон
1 с.л. ориз
4-5 стръка зелен лук
2-3 стръка зелен чесън
1 шепа лапад, нарязан на ситно
1 шепа спанак, нарязан на ситно
1 шепа коприва, нарязана на ситно
1 шепа магданоз, нарязан на ситно
1-2 стръка джоджен
сол
черен пипер
лют червен пипер

застройка:
1 жълтък
2 с.л. кисело мляко

1. Нарежете на ситно листните зеленчуци, магданоза, джоджена, лука, чесъна и свареното агнешко месо.
2. Разтопете в тенджерка маслото. Запържете в него лука и чесъна докато омекнат.


3. Добавете нарязаното агнешко месо и го запържете и него.


4. Налейте агнешкия бульон. Прибавете ориза и оставете супата да заври.


5. Добавете листните зеленчуци, нарязани на ситно, магданоза и джоджена. Подправете със сол, черен пипер и лют пипер на вкус. Оставете супата да поври, докато оризът омекне.


6. В купичка разбийте жълтъка с киселото мляко. Добавете малко от врелия бульон, като бъркате непрекъснато. Така ще затоплите жълтъка постепенно. Изсипете застройката в супата. Яйцето ще се сготви от горещината и.



7. Сервирайте супата с обич.




Няма коментари:

Публикуване на коментар