Продукти:
6 яйца
2 с.л. течна сметана
2 с.л. кисело мляко
2-3 стръка зелен лук
2 стръка зелен чесън
70 г овче сирене
70 г кашкавал
50 г черни маслини без костилки
сол
черен пипер
2 с.л. зехтин
Включете фурната на 200 С.
1. Нарежете лука и чесъна на ситно. Задушете ги до омекване в зехтина.
2. Разбийте добре яйцата, киселото мляко и сметаната. Посолете съвсем малко със сол и черен пипер.
3. Изсипете яйцата в тигана. Щом краищата на яйчената смес започнат да засъхват, дръпнете тигана от котлона. Поръсете с нарязаните на парченца маслини, кубчета сирене и кашкавал.
4. Запечете фритатата във фурната до зачервяване.
5. Сервирайте я със свежа салата.
Delizioso :)
ОтговорИзтриванеciao
Прекрасна идея за бързо ястие!
ОтговорИзтриванеМного вкусна е станала,Еми!И както винаги чудесно си показала как се прави!
ОтговорИзтриванеТези дни ми липсваш!
Прегръдки!
Благодаря, Роси! Пак съм потънала в работа. Но все си мисля, че сякаш не е лошо скоро да се видим! Поздрави!
Изтриване