Продукти:
3-4 твърдо сварени яйца
3-4 стръка зелен лук
50 г кашкавал
1 с.л. краве масло
1 с.л. брашно
1/2 ч.ч. зеленчуков бульон
сол
черен пипер
за панировката:
1 яйце
брашно
галета (по желание)
олио за пържене
1. Нарежете лука и яйцата на ситно.
2. В тенджерка разтопете маслото. Прибавете лука и го задушете. Добавете брашното и го запържете добре докато се разпени, но да не потъмнява.
Дръпнете от котлона и добавете бульона. Разбъркайте на каша. Върнете тенджерата на котлона и варете малко сместа да се сгъсти. Бъркайте непрекъснато за да не загори. (виж Как се прави сос Бешамел).
3. Прибавете в соса нарязаните на ситно яйца и настърган кашкавал. Подправете със сол и черен пипер. Оставете сместа да изстине напълно и да се сгъсти.
4. От сместа оформете кюфтета. Оваляйте ги в брашно, разбито яйце и галета (или пак в брашно)
и ги изпържете в загрято олио до златисто.
5. Сервирайте ги с млечно-чеснов сос и свежа салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар