неделя, 27 май 2012 г.

Оризови крокети с шунка и моцарела



Продукти:

1 ч.ч. ориз
1,2 л пилешки или зеленчуков бульон, врял.
3 с.л. краве масло
1/2 глава лук
сол
черен пипер
1/2 ч.ч. настърган пармезан

50 г говежда шунка
2 яйца
3 с.л. брашно
4-5 с.л. галета
70 г моцарела

1. Разтопете 2 с.л. масло в тенджера. Нарежете лука на ситно и го запържете в маслото на много тих огън за около 10 минути. Добавете ориза и запържете и него за кратко. Започнете да добавяте малко по малко от врящия бульон (виж Обикновено ризото с пармезан). Щом оризът омекне, добавете настъргания пармезан и маслото. Подправете със сол и черен пипер. Оставете го да изстине. За рецептата може да ползвате и останало ризото от предния ден.
2. Нарежете шунката много на ситно. Смесете я с ориза.



3. Нарежете моцарелата на кубчета. С намокрени във вода ръце оформете топчета, в средата на които сложете парченце моцарела.



4. Оваляйте всяка топка последователно в брашно, разбити яйца и галета.




5. Подредете крокетите в тава, покрита с хартия за печене.


Печете ги за 10-12 минути в предварително загрята на 220 С фурна. Може и да ги изпържите много олио в дълбок съд, докато станат златисти.




1 коментар:

  1. Чудесно ястие,Еми!
    Обичам такъв тип:Податливи на промени и бързи рецепти!Прегръдки!

    ОтговорИзтриване