събота, 19 май 2012 г.
Кюфтенца от рачешки рулца
Продукти:
1 пак. рулца от раци
1 яйце
2 с.л. майонеза
2 стръка зелен лук
1 стрък зелен чесън (или склидка, счукана)
ситно нарязан копър
сол
черен пипер
1. Нарежете рачешките рулца, лука, чесъна и копъра на ситно. Объркайте ги с майонезата и яйцето. Подправете с малко сол и черен пипер.
2. Оформете малки кюфтенца и ги оваляйте в галета.
3. Може да ги изпържите в сгорещено олио или да ги подредите в покрита с хартия за печене тава. Печете ги в предварително загрята на 220 С фурна докато се зачервят.
4. Сервирайте кюфтенцата с резенчета лимон и сосчета - със синьо сирене, тартар, млечно-чеснов и др.
1.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар