Продукти:
за блата:
3 яйца
3 с.л. брашно
щипка сол
500 г спанак, задушен и ситно нарязан
за крема:
250 г крема сирене
2 с.л. течна сметана
2 с.л. кисело мляко
2 с.л. ситно нарязан копър
черен пипер
100 г пушена сьомга
1. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Разбийте белтъците на твърд сняг със солта. Внимателно добавете един по един жълтъците. Накрая прибавете брашното и добре отцедения спанак. Може да добавите и щипка бакпулвер, но аз го правя без него.
2. Изсипете сместа в тавичка, покрита с хартия за печене.
Печете в загрята на 180 С фурна за 15 минути, докато блата леко порозовее. Извадете го и отлепете хартията веднага.
С нейна помощ завийте блата на руло и го оставете да изстине. Така той ще запази форма и по-късно няма да се начупи.
4. Намажете блата с крем.
Подредете отгоре парчета тънко нарязано филе от сьомга.
Завийте руло и го оставете да се стегне в хладилник.
Много вкусно ястие!Изключително добро представяне!Поздрави!
ОтговорИзтриванеВеликолепно и много ефектно!Чудесно си обяснила,Еми,благодаря!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеДа, течна сметана, готварска, неподсладена.
Изтриване