събота, 26 май 2012 г.

Руло със спанак, крема сирене и сьомга



Продукти:

за блата:
3 яйца
3 с.л. брашно
щипка сол
500 г спанак, задушен и ситно нарязан


за крема:
250 г крема сирене
2 с.л. течна сметана
2 с.л. кисело мляко
2 с.л. ситно нарязан копър
черен пипер


100 г пушена сьомга

1. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Разбийте белтъците на твърд сняг със солта. Внимателно добавете един по един жълтъците. Накрая прибавете брашното и добре отцедения спанак. Може да добавите и щипка бакпулвер, но аз го правя без него.




2. Изсипете сместа в тавичка, покрита с хартия за печене.


Печете в загрята на 180 С фурна за 15 минути, докато блата леко порозовее. Извадете го и отлепете хартията веднага.



С нейна помощ завийте блата на руло и го оставете да изстине. Така той ще запази форма и по-късно няма да се начупи.



3. Разбийте сиренето, сметаната, киселото мляко и копъра на крем. Подправете с малко смлян черен пипер.




4. Намажете блата с крем.


Подредете отгоре парчета тънко нарязано филе от сьомга.


Завийте руло и го оставете да се стегне в хладилник.













4 коментара:

  1. Много вкусно ястие!Изключително добро представяне!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Великолепно и много ефектно!Чудесно си обяснила,Еми,благодаря!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване