сряда, 2 май 2012 г.
Супа от лапад
Продукти:
1-2 с.л. зехтин
1 връзка зелен лук
2-3 стръка зелен че
1 връзка лапад
7-8 ч.ч. зеленчуков бульон
2 с.л. ориз
за застройка:
1 жълтък
1 ч.ч. кисело мляко
за гарниране:
2 сварени яйца (по желание)
1. Нарежете лука и чесъна на ситно. Почистете лапада от дебелите жилки и също го нарежете.
2. Загрейте в тенджера зехтина. Добавете лука и чесъна и леко го запържете. Залейте с бульона. Добавете лапада и ориза. Оставете супата да поври, докато оризът омекне.
3.Разбийте жълтъка с киселото мляко. Добавете към тях малко от врящата супа за да ги затоплите.
Изключете котлона. Внимателно налейте млечната смес в супата, като разбърквате непрекъснато.
4. Сервирайте супата с резенчета твърдо сварени яйца на дъното на всяка чиния.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Чудесно предложение, Еми! Много обичам лапад, както и да е приготвен. Навремето майка го готвеше често. Бях си донесла корени от България и тук, но за съжаление се загуби.
ОтговорИзтриванеПрегръдки и весела вечер!
Много,много любима супичка,Еми!Със сиренце я гарнирам аз,но вареното яйце е супер идея,благодаря ти!
ОтговорИзтриване