вторник, 1 май 2012 г.
Черен дроб по венециански
рецепта от 500 италиански ястия, които непременно трябва да опитате
Продукти:
700 г черен дроб ( телешки или свински)
4 глави червен лук
4 с.л. олио
50 г краве масло
1/2 връзка магданоз
1/2 ч.ч. вино
сол
черен пипер
1. Нарежете дроба на тънки парчета, като го почистване от ципите и жилките.
2. Обелете лука и го нарежете на тънки ивици.
3. Загрейте в дълбок тиган с капак маслото и оставете лука в него да се задушава на ниска температура, захлюпен докато напълно омекне. Често го разбърквайте. Отхлюпете го и го запържете.
4. Извадете лука в отделна чиния и го оставете на страна.
5. Увеличете температурата на котлона и в същия тиган добавете резенчетата дроб. Запържете ги от едната страна до златисто. Обърнете ги от другата и ги полейте с виното. Овкусете ги със сол и черен пипер. Оставете ги 2-3 минути да се сготвят, но да останат сочни от вътре.
6. Подредете дроба в чиния за сервиране. Върнете лука в тигана при образувания сос. Разбъркайте и го сервирайте върху дроба. Поръсете със ситно нарязан магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ммммм,това много ми харесва,Еми!Най-хубавото е,че дробчето е останало сочно,а и с виното ще е много ароматно!
ОтговорИзтриванеС пожелание за хубав ден!
Много слънчев и усмихнат ден и на теб, Роси!
Изтриване