вторник, 8 май 2012 г.

Агнешко соте



Продукти:

500 г агнешко месо, сварено
1 ч.ч. агнешки бульон
1 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. краве масло
1 с.л. брашно
1 жълтък
сол
черен пипер
лимонов сок
1-2 варени яйца
няколко стръка див лук или нарязана кисела краставичка

1. Разтопете маслото в тенджера. Добавете брашното и го запържете докато се разпени.
2. Прибавете бульона и прясното мляко ( виж Как се прави сос Бешамел).


3. Разбийте жълтъка с няколко капки лимонов сок. Добавете към него малко от горещия сос, като разбърквате непрекъснато. Изсипете сместа в соса. Подправете го със сол, черен пипер и още малко лимонов сок, ако е необходимо.Добавете агнешкото месо и го оставете леко да покъкри в соса.


4. Сервирайте месото, полято със соса и гарнирано със ситно нарязани варени яйца, малко див лук или кисели краставички.





9 коментара:

  1. Ах,Еми,с това твое агнешко направо ме побъркваш!И това е безмилостно вкусно,комплименти и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. И тук да кажа, че много ми хареса, а виждам, че е и лесничко - ще прабвам непременно!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотно е! направо се облизвам:)

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви! Вашето мнение е много важно за мен!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесно е, Еми! Апетитно и многообещаващо ястие. :)

    Поздрави и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Еми, изглежда много вкусно, а още повече че не съм виждала досега по такъв начин приготвено агнешко. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Здравей, Еми! Чрез линк от друг форум попаднах в твоя блог и вчера доста време четох, четох...Харесах си толкова много неща, които да опитам, включително и всичките ти предложения за разни неща с диви гъби. Много хубав блог! Лека седмица!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря много, Диди! Трогната съм! Дано съм ти от полза!

    ОтговорИзтриване