Продукти:
500 г кайма
1 глава лук
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. кимион
1 филия стар хляб
1 яйце (разделени белтък и жълтък)
1 с.л. брашно
1 с.л. галета
300 г кисело мляко
50 г олио
1 ч.л. брашно
1-2 склидки чесън (по желание)
1. Нарежете лука на ситно. Накиснете хляба във вода.
2. Омесете каймата с лука, подправките, изстискания хляб и белтъка. Оформете малки кюфтенца като за супа. Поръсете ги с брашното и галетата и ги оваляйте.
3. Загрейте олиото и изпържете в него кюфтенцата. Сложете ги в тавичка.
4. В маслото от кюфтенцата запържете брашното. Дръпнете от котлона и добавете киселото мляко и жълтъка. Разбъркайте добре, подправете със счукания чесън.
5. Залейте кюфтенцата с млечната смес и запечете във фурната.
Няма коментари:
Публикуване на коментар